Marc Herremans benoemd tot Attitude & Coaching Ambassadeur van Adecco België

Marc Herremans Adecco Win4Youth

Engagement van Adecco’s werknemers, klanten en kandidaten leidt tot 70.000 EUR steun aan ‘To Walk Again’, de Marc Herremans Foundation.Marc Herremans benoemd tot Attitude & Coaching Ambassadeur van Adecco België. Brussel, 28 januari 2013.

Tijdens een bijeenkomst met de Adecco werknemers in België op 25 januari l.l., werd een cheque ter waarde van € 70.000 overhandigd aan Marc Herremans ten behoeve van de door hem opgerichte vzw ‘To Walk Again’. Dit geld werd in de loop van 2012 wereldwijd verzameld door Adecco werknemers, klanten en kandidaten dankzij hun persoonlijk sportief engagement. Deze bijdrage behoort tot één van grootste privé bedrijfsschenkingen die Marc Herremans tot op heden mocht in ontvangst nemen. Hij werd tevens door Adecco België uitgeroepen als ‘Ambassadeur’ van het ‘Attitude en Coaching’ programma wat Adecco heeft opgezet om pas afgestudeerden en langdurig werklozen sneller en meer efficiënt aan een job te helpen.

In het kader van Adecco’s verbintenis naar maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft het bedrijf het ‘Win4Youth’ initiatief wereldwijd gelanceerd. Via dit project worden werknemers, kandidaten en klanten in meer dan 60 landen wereldwijd aangespoord om sportactiviteiten op te zetten of om deel te nemen aan lokale en nationale sportevenementen, gaande van lopen, fietsen, zwemmen tot triatlon. Voor alle kilometers die via deze activiteiten worden afgelegd, doet Adecco Group schenkingen ten behoeve van zorgvuldig geselecteerde integratieprojecten, waaronder dus de ‘To Walk Again’ stichting van Marc Herremans. Zo werden er uiteindelijk 1.100.000 km afgelegd wereldwijd, waarvan meer dan 68.000 km in België, goed voor een totale financiële bijdrage van € 280.000 – waarvan dus € 70.000 voor ‘To Walk Again’. Marc Herremans was peter van het Win4Youth initiatief in 2012.

Mark De Smedt, Country Manager Adecco België en Luxemburg: “Wij hebben ervoor gekozen om ons in te zetten voor ‘To Walk Again’ omdat wij ons volledig kunnen vinden in de doelstellingen van de Foundation. Het heeft mij persoonlijk veel plezier gedaan om vast te stellen dat zowel onze medewerkers als onze kandidaten en klanten zich achter dit maatschappelijk doel hebben willen scharen. Ik ben ook zeer verheugd dat Marc Herremans het Ambassadeurschap heeft aanvaard met betrekking tot ons ‘Attitude en Coaching’ programma. In het bedrijfsleven krijgen werkgevers het steeds moeilijker om gemotiveerde kandidaten te vinden met de juiste attitude en competenties. De genoten opleiding en verworven vakkennis volstaan niet meer om pas afgestudeerden, langdurig werklozen en andere kandidaten aan een baan te helpen. Daarom begeleidt Adecco kandidaten om gemotiveerde medewerkers met een juiste houding een job op de arbeidsmarkt te verschaffen. De samenwerking met Marc Herremans, die daarbij adviserend zal optreden, is op dat vlak tekenend.”

Marc Herremans: “Ik ben Adecco zeer dankbaar voor hun inzet en voor de financiële steun. Het is dankzij bedrijven als Adecco, die zich samen met hun klanten en personeel sportief inzetten, dat een Stichting als de onze een professionele omkadering kan bieden aan mensen met een fysieke beperking en dat met een eigen aangepaste accommodatie en materialen. Voor onze doelgroep is het namelijk erg belangrijk om via de sport gezond te blijven. Sport laat hen ook toe om positief in het leven te staan en zich sociaal te kunnen integreren. Verder ben ik zeer vereerd om Adecco als Ambassadeur te mogen adviseren bij hun Attitude en Coaching programma. Aanpassingsvermogen en attitude zijn niet alleen karakteristieke eigenschappen van sporters. Ook in het bedrijfsleven kunnen zij het verschil maken.”

Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo en tevens lid van de Raad van Bestuur van ‘To Walk Again’: “Een cheque overhandigen aan een goed doel is mooi. Bovendien heeft sporten voor het goede doel in teamverband binnen het bedrijf ook voor dat bedrijf zelf vele positieve effecten. Het project van Adecco Win4Youth is daar een zeer mooi voorbeeld van. Als lid van de Raad van Bestuur van To Walk Again juich ik uiteraard projecten als Win4Youth toe. Maar ook als voorzitter van Unizo zou ik alle bedrijven willen oproepen om sportieve initiatieven te overwegen in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De voordelen voor het bedrijf en zijn werknemers blijken uit de stevige impact op de betrokkenheid en de motivatie van het personeel en de klanten. Niet alle bedrijven kunnen dit grootschalig doorvoeren. Daarom is de runTWA, het initiatief van ‘To Walk Again’, een mooie gelegenheid. Voor bedrijven die begaan zijn met sociaal engagement en de betrokkenheid van hun personeel en klanten, kan ik dit warm aanbevelen.”

Contact voor de pers: Mark De Smedt, Country Manager – Tel. 02/481 96 08