Belgische CIO steeds meer business-driven

De Belgische cio is meer dan zijn collega’s uit de andere Europese landen door technologie gedreven, maar daar komt snel verandering in. Dat blijkt uit de jongste Insead-studie in samenwerking met CIOnet bij ruim 140 cio’s. 

Bijna de helft van de Belgische cio’s is vooral gericht op het managen van de it-organisatie om er zeker van te zijn dat it-infrastructuur, de applicaties en de diensten in goede banen worden geleid. Dat verandert de komende jaren. “Onze data wijzen erop dat steeds meer cio’s samenwerken met collega’s buiten de it-afdeling. Zij brengen minstens een kwart van hun tijd door met niet-it’ers, aldus het rapport.

Zowat 6 op 10 Belgische cio’s zou tegen 2013 vooral business-gedreven zijn. Dat brengt bovendien ook de klant-gedreven cio in de verdrukking, een fenomeen dat overal in Europa de kop opsteekt. Op het CIOnet-event in Brussel werd Daniel Lebeau verkozen als European cio of the year in de categorie technology-driven cio. Ook hij schuift steeds meer op naar een sterk business-gedreven cio. Lebeau werd eerder door Data News verkozen als Belgische cio van het jaar.

Bron: Datanews.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *