CIO in 2011

Na een ondervraging van 2.000 cio’s wereldwijd (waarvan 641 in Europa), is onderzoeksbureau Gartner tot een top-5 gekomen van de technologische prioriteiten voor de cio in 2011: cloud computing, virtualisatie, mobiele technologie, it management en business intelligence (bi). Aan de business-kant zijn de prioriteiten: groei bewerkstelligen, nieuwe klanten aantrekken en de bestaande behouden, kostenvermindering, innovatie en business-processen verbeteren.

De cio’s menen ook dat hun budgetten zouden moeten toenemen met gemiddeld 1 procent, terwijl de Europese cio’s een daling met gemiddeld 0,4 procent zullen moeten ondergaan met grote verschillen tussen landen. De Britse cio’s bijvoorbeeld hebben het over dalingen tot 6,9 procent, tegenover 2,7 in Duitsland en een lichte stijging met 0,2% in Frankrijk.

Op dit ogenblik draait amper 3% van de cio’s een meerderheid van zijn it in de cloud en onder de vorm van SaaS. Maar op een termijn van 4 jaar, zegt 43% van de cio’s de technologie omarmd te zullen hebben. Volgens Gartner verwachten de cio’s dat deze technologie sneller dan voorzien opgepikt wordt.

Verder moeten we nog opmerken dat tot dusver 66% van de it-budgetten aan de operationale activiteiten besteed wordt. De invoering van nieuwe technologie gebaseerd op internet zal echter toelaten om 35 tot 50% van de resources te besteden aan innovatie en groei.

Bron: Gartner.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *