Adecco officiële leverancier van het Belgian Olympic Team – Londen 2012

Adecco Officiele leverancier BOIC, Londen 2010 Groot-Bijgaarden, 28 april 2010 – Adecco, wereldleider in HR-oplossingen, is officiële leverancier van het Belgian Olympic Team – Londen 2012 geworden. Het bedrijf heeft daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), die loopt tot en met 2012. Als officiële leverancier van het Belgian Olympic Team – Londen 2012 is Adecco de exclusieve HR-dienstverlener van het BOIC in de periode van de overeenkomst. Het partnership bevestigt nogmaals het engagement van Adecco naar mensen en bedrijven die actief zijn in de sportwereld.

“Sport betekent ook professionele kansen, tewerkstelling en persoonlijke ontwikkeling, waarbij het telkens mensen zijn die écht het verschil maken. Ik ben dan ook uitermate opgetogen dat we het BOIC kunnen ondersteunen bij de Olympische missie.” zegt Mark De Smedt, Country Manager Adecco België & Luxemburg.

“Om op het hoogste niveau te presteren, maken naast het talent en het engagement van de atleet zelf, de kwaliteit en het professionalisme van zijn of haar omkadering het verschil. Human resources management vormt de sleutel tot het succes. Adecco is op dat vlak een referentie en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) is verheugd om Adecco’s knowhow en enthousiasme ter beschikking te stellen van de atleten, de sportwereld en de Olympische beweging in het algemeen. Want winnen doet men nooit alleen !” aldus Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het BOIC.

Een traditie in het steunen van olympische en paralympische atleten

Het partnership met het BOIC in België bouwt verder op een traditie van Adecco in de steun aan sportatleten en sportieve prestaties over de hele wereld.

De Adecco Group werkt mee aan het Athlete Career Programme van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Athlete Career Programme van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Die programma’s hebben al meer dan 5000 olympische en paralympische atleten in 40 landen geholpen om de overstap te maken van beroepssport naar een nieuwe loopbaan, of helpt hen competitiesport te combineren met opleiding en werk.

Adecco is trotse sponsor van de Belgische tenniskampioene Kim Clijsters, die in 2009 haar succesvolle comeback maakte door de US Open te winnen. Adecco België is eveneens partner van Best of Belgium, een topevenement met o.a. een match tussen Kim Clijsters en Justine Henin op donderdag 8 juli 2010, dat kadert in het Europees voorzitterschap van België in de tweede helft van 2010.

Dit jaar heeft Adecco Group zelf het unieke Win4Youth-project opgestart. Adecco-medewerkers van over heel de wereld lopen samen om geld in te zamelen voor zes stichtingen die zich toespitsen op de opleiding en integratie van jongeren in de arbeidsmarkt. Het Win4Youth-initiatief kent zijn hoogtepunt op 7 november 2010, wanneer 65 Adecco-medewekers van alle continenten meelopen in de New York City Marathon.

Het belang van sport in de economie en tewerkstelling

Adecco erkent de belangrijke rol die sport speelt in de economie. Sport en sportevenementen bieden niet alleen professionele mogelijkheden voor atleten, coaches en begeleidende teams. Ze zorgen ook voor vaste en tijdelijke jobs in sectoren als catering, events, onderhoud, kledij, veiligheid en andere. In het kader van dit partnership kunnen het BOIC en zijn partners terugvallen op de expertise van Adecco op het vlak van HR-dienstverlening.

Over het BOIC
Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) vertegenwoordigt de Olympische Beweging en haar waarden in België. 76 sportbonden zetelen in de Algemene Vergadering van het Comité. Die tellen samen 20.000 sportclubs en 1.500.000 actieve sportbeoefenaars.

Naast de promotie van de waarden die eigen zijn aan het Olympisme, en het leveren van specifieke diensten aan de sportbonden, legt het BOIC zich toe op de opvolging van topatleten. Op dat vlak bestaat de kerntaak van het BOIC erin de selectie van atleten en hun deelname aan de volgende multidisciplinaire Olympische wedstrijden te beheren: de Olympische Winterspelen en de Spelen van deze Olympiade, de Jeugd Olympische Spelen (zomer- en wintereditie, het Europees Jeugd Olympisch Festival (zomer- en wintereditie). Voor meer informatie: www.olympic.be

Over Adecco België
Met 600 werknemers en meer dan 120 kantoren biedt Adecco België een gevarieerd dienstenaanbod. In België biedt Adecco oplossingen voor uitzendwerk, rekrutering & selectie en HR-diensten. Gespecialiseerde HR-diensten worden op de Belgische markt aangeboden via verschillende merken en bedrijven. XPE voorziet een ruim aanbod van oplossingen voor Professional Staffing door middel van de specialisaties XPE Engineering & ICT, XPE Finance & Accounting en XPE Pharma & Science. Glotel biedt HR-diensten voor expertprofielen in de telecomsector en Modis spitst zich toe op HR-diensten voor ICT professionals. Adecco’s aanbod in België wordt vervolledigd door de diensten van 3W, dat oplossingen voor interim management levert, en Lee Hecht Harrison, een specialist in career transition.

Adecco Belgium maakt deel uit van de Adecco Group, wereldleider in HR-oplossingen, die gevestigd is in Zurich, Zwitserland. Meer informatie op www.adecco.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *