Uitzendarbeid neemt licht toe

In juni 2009 werd op maandbasis een lichte toename van de uitzendarbeid vastgesteld. Dat meldt Federgon, de federatie van de uitzendsector.

In vergelijking met mei ging de uitzendarbeid in juli 0,26 procent hoger (op basis van voor seizoen- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid steeg met 0,79 procent voor arbeiders. Bij bedienden werd een daling met 0,37 procent opgetekend.

In vergelijking met juni 2008 viel het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid terug met 26,24 procent. Voor bedienden betekent dat een terugval met 16,32 procent, voor arbeiders een daling met 32,34 procent, wat een verbetering is ten opzichte van de daling met 37,51 procent in mei.

De zogenaamde Federgon-index bereikt in juni 187,36 punten tegenover 186,87 punten in mei. De Federgon-index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100). Dat gebeurt op basis van voor seizoeninvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Trends.be

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: